Öğrenme ve Eğitim Sistemi

Öğrenme anne karnında doğumdan önce başlar ve hayat boyu sürer. Bazı öğrenme biçimleri bilinçli bir şekilde gerçekleşirken, bazıları ise bilinç dışı farkındalık ile gerçekleşir.

Öğrenme ve Eğitim Sistemi

Çocuklar için okula gitmek bir seçim değildir. Ebeveynleri onları okula gönderirler, toplum onlardan okula gitmelerini bekler ve yasalar gereği zorunlu eğitim sistemi vardır. Okul yaşındaki çocuklardan eğitim müfredatına, okul sistemine ve okuldaki öğretmenin sunduğu materyallere göre hızlı ve verimli bir şekilde öğrenmeleri beklenir. Çocukların sonraki hayatlarında başarılı bir birey olmaları için ebeveynlerin ve öğretmenlerin çocukları için iyi bir eğitim alma beklentileri oldukça yüksektir. Bir çocuk dışarı çıkıp arkadaşlarıyla oyun oynamak, televizyon izlemek ya da daha uzun süre dinlenmek isteyebilir. Ama okul çağındaki çocuk için bu 'boş zaman' faaliyetleri okul saatlerinden, ev ödevlerinden, kurslardan vb. faaliyetlerden sonra kalan zamanı kapsar. Yani pek çok çocuk için çok az 'boş zaman' mevcuttur. Milyonlarca çocuk maalesef her gün bu rutin uygulamayı takip ediyor. Dolayısıyla motivasyonlarının düşük olması, dikkat ve konsantrasyon alanlarında zorluk yaşamaları ve sınavlarda beklenenden çok daha düşük not almaları kaçınılmaz oluyor.

Tabi ki bu eğitim sistemini değiştirmek ebeveynler için mümkün değil ama çocukların motivasyonlarının ve özgüvenlerinin artmasına, sınavlarda daha yüksek not almalarına ve okul performanslarının ilerlemesine yardımcı olmak mümkündür.Öğrenme yeni bir bilgi, anlayış, davranış ya da yeni bir beceri edinme sürecidir. Öğrenme anne karnında doğumdan önce başlar ve hayat boyu sürer. Bazı öğrenme biçimleri bilinçli bir şekilde gerçekleşirken, bazıları ise bilinç dışı farkındalık ile gerçekleşir. Öğrenme okul gibi sadece özel bir ortamda gerçekleşmek zorunda değildir. Örneğin; küçük çocuklar sosyal becerilerini oyun oynarken kazanırlar.

Kısacası; Yaşam = Öğrenme.

Öğrenme ile eğitim karıştırılmamalıdır. Eğitim, ülkenin yasalarının belirlediği ve okul yönetimi tarafından uygulanan ve çocuklara okuma, yazma ve matematik becerilerinin kazandırılmasını sağlayan bir öğrenim sistemidir. Her çocuk her zaman öğrenir ancak; eğitim sistemi her çocuğa uygun olmayabilir. SAS-Smart Dinleti Programı, çocukların okuldan aldıkları eğitimin daha iyi öğrenmelerini sağlamalarına, sınavlarda ve testlerde daha iyi sonuçlar almalarına yardımcı olmaktadır.

Ergun Karabulut


Bu makale 29366 kez okundu.

Benzer Yazılar

Dört Duvar Arasında Kalan Çocuklar

COVID-19 pandemisi nedeniyle 20 yaş altı gençlerimiz ve çocuklarımız evde dört duvar arasında kalmak zorundalar. Peki evde kalınan bu dönemler onların beyin gelişimlerini nasıl olumsuz etkiliyor gelin bir bakalım.

Çocuğunuzla koronavirüs hakkında konuşurken size yardımcı ol...

Koronavirus hepimiz için endişe yaratıyor. Kaygı sorunu yaşayan çocuklar için okulların kapalı olması ve sağlık alanında yaşanan gelişmeler onları daha da endişeli bir hale getirebiliyor.

İlkokula Yeni Başlayan Çocuklar ve Aileleri için Öneriler

İlköğretimin döneminin başlaması ile çocukların ve ailelerin hayatında yeni bir dönem başlamaktadır. Bu dönemde çocukların olduğu kadar ailelerin de desteğe ihtiyacı vardır. Bu heyecanlı süreçte siz ailelere ve çocuklara destek olmak amacıyla SasCentre olarak yanınızda olacağız.

Çocuklarla İletişimin Sırları (3.Bölüm)

Hiçkimse -çocuklar da dahil- kendisine sürekli bir şey söylenilmesinden hoşlanmaz.