Çocuklar yaşadıkları bir sorun, endişe ya da sıkıntıları hakkında konuşmaktan kaçabilirler. Bazen onlarla iletişime geçmekte, sohbeti başlatmakta kullanabileceğimiz bazı taktikler vardır.
Çocuklar yaşadıkları bir sorun, endişe ya da sıkıntıları hakkında konuşmaktan kaçabilirler. Bazen onlarla iletişime geçmekte, sohbeti başlatmakta kullanabileceğimiz bazı taktikler vardır. İşte bu taktiklerden bazıları;
1. Her ikinizin de olumlu ruh halinde olup olmadığınızı yoklayın çünkü bu ruh hali içinde çocuğunuzun olumlu tepki verme ihtimali daha yüksektir.
3. Bir diğer yöntem de çocuğunuzun konuşmaktan kaçındığı olay ne ise ondan olayın ya da hissettiklerinin resmini çizmesini istemek sizin çocuğunuzla iletişime geçmenizi kolaylaştıracaktır.
4. Çocuğunuzun yaşı büyükse yaşadığı olayı ya da o olayla ilgili hissettiklerini yazıya dökmesini istemek de iletişimi başlatmak için olumlu bir yoldur.
5. Çocuğunuzla bir konu ya da durum üzerine konuşurken “çocuğa değil, çocukla konuşuyor” olmayı unutmadan bir öğreti sunmak, nasihat etmek telaşında olmamayı önemsemeliyiz.
6. Çocuğunuzla iletişim kurarken bilmiyorum cevabıyla sıklıkla karşılaşmaya hazırlıklı olmalı ve “Peki bir düşün bakalım eğer bilseydin cevabın ne olurdu?” gibi bir cümleyle iletişimi başlayan taraf olmaya adım atmalısınız.
7. Bunların dışında çocuğunuzun kimi zaman sizden başka biriyle yaşadıklarını paylaşması daha kolay olacağı için sevdiği kişilerden destek alabilirsiniz.